INDAG

DLM/M

Inline-mixer

INDAG dynamiska inlinemixer DLM/M används för varsam blandning av skjuvkänsliga produkter. Exempel på vanliga applikationer är att blanda in frukt- eller bärkoncentrat i yoghurt eller att blanda in choklad i glass.
Chokladmousse (Mousse au chocolat) kan tillverkas genom att varsamt vika in choklad i äggviteskum. Känsligt skum blir inte förstört tack vare den milda behandlingen.

 

INDAG inlinemixer DLM/M har endast blandningselement på rotorn medan mixerhusets insida är slätt och cylindriskt.
Rotorn levereras med blandningselement utformat och anpassat efter produkten som ska blandas.

Mixer DLM/M är moduluppbyggd och det är enkelt att byta från enkel dubbel mekanisk axeltätning.

 

Ritning av ett system som inline-mixer DLM/M är inbyggd i.

  • Varsam blandning av känsliga produkter
  • Lätt att rengöra med CIP-diskning
  • Ger homogen blandning
  • Kapacitet 50 – 120.000 l/h
  • Viskositet 1 – 10.000.000 mPas
Inline-mixer DLM/M från INDAG

Inline-mixer DLM/M från INDAG

Indag inline mixers DLM-M food

Insidan av en DLM/M Food

Vald variant

Här kan du välja fler varianter pumpar | Telfa AB

Vald variant

Teknisk data

Kapacitet 100-2 000 l/h
Anslutning DN 40-80 mm
Viskositet 1 - 10.000.000 mPas
Varvtal 100-1800 rpm
Temperaturområde 0-200 °C
Effektområde 0,75-2,2 kW
Storlek 1

Ritningar och teknisk information

måttritning för dlm m med lagerbock

DLM/M-1 LB mm A 331 B 129 H 250 L 1500
DLM/M-2 LB mm A 366 B 155 H 312 L 1700
DLM/M-3 LB mm A 462 B 175 H 385 L 1900
DLM/M-4 LB mm A 564 B 205 H 460 L 2200
DLM/M-5 LB mm A 654 B 244 H 460 L 2500
DLM/M-6 LB mm Mått på begäran

Ritning DLM M inline mixer för hygieniska applikationer

DLM/M-1 KB mm A 331 B 129 H 158 L 886
DLM/M-2 KB mm A 366 B 155 H 170 L 992
DLM/M-3 KB mm A 462 B 175 H 190 L 1076
DLM/M-4 KB mm A 564 B 205 H 190 L 1220
DLM/M-5 KB mm A 654 B 244 H 218 L 1360
DLM/M-6 KB Mått på begäran

Produktinformation

INDAG dynamiska inlinemixer DLM/M används för varsam blandning av skjuvkänsliga produkter. Exempel på vanliga applikationer är att blanda in frukt- eller bärkoncentrat i yoghurt eller att blanda in choklad i glass.
Chokladmousse (Mousse au chocolat) kan tillverkas genom att varsamt vika in choklad i äggviteskum. Känsligt skum blir inte förstört tack vare den milda behandlingen.

 

INDAG inlinemixer DLM/M har endast blandningselement på rotorn medan mixerhusets insida är slätt och cylindriskt.
Rotorn levereras med blandningselement utformat och anpassat efter produkten som ska blandas.

Mixer DLM/M är moduluppbyggd och det är enkelt att byta från enkel dubbel mekanisk axeltätning.

 

Ritning av ett system som inline-mixer DLM/M är inbyggd i.

Teknisk information

Skjuvhastighet

< 30 s-1

Kapacitet

50 - 120.000 l/h beroende på produkt

Trycknivåer

6 bar

10 bar

16 bar, utförande med lagerbock, beroende på axeltätning

25 bar, utförande med lagerbock, beroende på axeltätning

40 bar, utförande med lagerbock, beroende på axeltätning

Material

1.4301 (AISI 304) eller 1.4404 (AISI 316L)

Axeltätning

Enkel mekanisk axeltätning

Dubbel spolad axeltätning

Dubbel spolad axeltätning, aseptisk

Temperatur

0-200 °C (beroende på material)

Viskositet

1 - 10.000.000 mPas

Anslutningar

SMS, Tri-Clamp, DIN 11851 eller DIN 11864

 

Tillbehör

M PUMPS  C MAG-PL
Pumpskola

M PUMPS | Pumpar för aggressiva vätskor

Italienska M PUMPS har över 40 års expertis inom pumpar och är pionjärer inom utvecklingen av innovativa magnetdrivna (tätningslösa) pumpar. Företagets breda sortiment passar en mängd branscher som till exempel kemi, petrokemi, farmaceutiska produkter, naturgas, vätgas, filtrering och förnybar energi både off-shore och on-shore.

FLUX Pumps - fatpump
Pumpskola

FLUX | Så här fungerar en fatpump

Med FLUX-fatpumpar får du en mångsidig pump som kan hantera allt från låga till höga viskositeter, inklusive aggressiva och lättantändliga vätskor. Den modulära designen gör det möjligt att ...

Telfa ställer ut på ProcessTeknik i Göteborg oktober 2024. Träffa oss i vår monter C04:20
Företagsnytt

Träffa oss på ProcessTeknik i Göteborg!

Monter C04:20 | Processindustrin spelar en avgörande roll för att forma ett hållbart samhälle inför framtiden. Vi står inför utmaningar av stor betydelse inom processindustrin, såsom förnybar energiförsörjning, cirkularitet och säkrad råvaruförsörjning, är av avgörande betydelse.

Viscopower FLUX
Pumpskola

FLUX | Viscopower

FLUX VISCOPOWER är en mångsidig fatpump som kan hantera ett brett spektrum av olika viskositeter, inklusive olika typer av fett. Den är också lämplig för icke-självflödande vätskor eller...

Telfa utökar sortimentet med Speck vätskering vakuumpumpar
Företagsnytt

Nu utökar vi sortimentet med vätskeringvakuumpumpar från Speck

Vi kan stolt meddela att vi har utökat vårt produktutbudmed ett brett sortiment av vätskeringvakuumpumpar från Speck. Pumparna används bland annat inom medicin, livsmedels…

Inline-mixers från INDAG Läs mer på vår hemsida www.telfa.se | Telfa AB
Pumpskola

INDAG | Dynamiska Inline-mixers

Dynamiska inline-mixers från INDAG för homogena blandningar, emulsioner och dispersioner inom hygieniska och industriella applikationer. Med Indags breda sortiment och djupa kunskap täcks blandningsbehoven - från ytterst varsam blandning av känsliga produkter som exempelvis smaksättning av yoghurt med bär och frukt - till intensiv homogenisering så som att slå en majonnäs.

Favoriter Varianter Storlek Kapacitet Varvtal Anslutning Effektområde Lagersaldo
1
100-2 000 l/h
100-1800 rpm
DN 40-80 mm
0,75-2,2 kW
2
200-5 000 l/h
100-1800 rpm
DN 50-100 mm
1,1-3 kW
3
500-10 000 l/h
100-1800 rpm
DN 65-150 mm
1,5-4 kW
4
1 000-20 000 l/h
100-1800 rpm
DN 80-200 mm
2,2-7,5 kW
5
3 000-60 000 l/h
100-1800 rpm
DN 100-250 mm
3-11 kW
6
5 000-120 000 l/h
100-1800 rpm
DN 125-300 mm
4-15 kW

Vald variant

Välj en variant i listan

Kontaktperson
Stefan Åslund nyckelkundsansvarig och säljare telfaStefan Åslund

+46765278569 076 - 527 85 69

Skicka e-post Skicka e-post

Kundsupport

Kontakta vår kundsupport så hjälper vi dig! - Vår växel är öppen vardagar 08.00-16.30, lunchstängt mellan 12:00-13:00

phone 075-242 44 50

Skicka e-post Skicka e-post